Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

Wat is frezen? Alles over CNC freestechniek

CNC frezen is een geavanceerde techniek die het mogelijk maakt om met ongekende precisie complexe 2D en 3D frees vormen te creëren uit verschillende materialen. Het is een combinatie van ambacht en moderne technologie, waarbij computergestuurde machines worden gebruikt om materiaal te verwijderen met behulp van roterende frezen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op CNC frezen en de vele mogelijkheden die het biedt.

Wat is CNC Frezen?

Frezen is een verspanende bewerking waarbij materiaal wordt verwijderd met behulp van een roterende frees. Bij CNC frezen wordt dit proces geautomatiseerd met behulp van een computergestuurde machine, ook wel een CNC-freesmachine genoemd. CNC staat voor Computer Numerical Control, wat betekent dat de machine wordt aangestuurd door een computerprogramma met behulp van coördinaten.

De meeste CNC-freesmachines hebben een 3-assig coördinatensysteem, namelijk X, Y en Z. Deze assen stellen de machine in staat om precieze bewegingen te maken en complexe vormen te frezen. De CNC-freesmachine ontvangt instructies in de vorm van een Gcode, een lijst met coördinaten die wordt gegenereerd door CAM-software.

Spiraalfrezen op maat gemaakt

De Mogelijkheden van CNC Frezen

CNC frezen biedt talloze mogelijkheden voor het bewerken van verschillende materialen in zowel 2D als 3D. Met behulp van een CNC-freesmachine kunnen materialen zoals hout, kunststof, aluminium en zelfs metalen worden bewerkt.

CNC Frezen voor Hout

Hout is een veelgebruikt materiaal bij CNC frezen vanwege de veelzijdigheid en beschikbaarheid. Met een CNC-freesmachine kunnen complexe vormen worden gecreëerd in zowel zacht als hard hout. Of het nu gaat om het maken van meubels, decoratieve elementen of prototypes, CNC frezen biedt de mogelijkheid om nauwkeurige en gedetailleerde resultaten te behalen.

Hout frezen - frees voor hout

CNC frees- en opspangereedschap voor hout

Ontdek de wereld van CNC frees- en opspangereedschap voor hout. Met de mogelijkheid om nauwkeurige en gedetailleerde resultaten te behalen, biedt CNC frezen een ongeëvenaarde precisie bij het vervaardigen van houten onderdelen en prototypes. Bekijk hieronder ons assortiment gereedschap en ontdek de mogelijkheden van CNC frezen voor hout.

Frezen in Trespa plaatmateriaal

CNC Frezen voor kunststof

Kunststof is een ander materiaal dat uitermate geschikt is voor CNC frezen. Met behulp van een CNC-freesmachine kunnen verschillende soorten kunststof worden bewerkt, zoals acryl, plexiglas, PVC en nylon. Kunststof is populair vanwege de vele toepassingen, variërend van signage en displays tot onderdelen voor de elektronica- en medische industrie.

CNC frees- en opspangereedschap voor kunststof

Verken de mogelijkheden van CNC frezen specifiek voor kunststofbewerking. Onze hoogwaardige CNC opspangereedschappen zijn perfect afgestemd op het bewerken van diverse kunststoffen, waarbij ze zorgen voor gladde afwerkingen en strakke precisie. Ideaal voor zowel industriële toepassingen als voor op maat gemaakte kunststof onderdelen.

Ontdek hieronder ons uitgebreide assortiment en ervaar de finesse van CNC frezen voor kunststoffen.

Aluminium frezen - frees voor aluminium

CNC frees- en opspanggereedschap voor Aluminium

Onze CNC frees- en opspangereedschappen voor aluminium zijn ontworpen om de unieke uitdagingen van aluminiumbewerking aan te gaan. Ze bieden de precisie die nodig is voor de veeleisende toleranties in moderne industriële toepassingen. Van fijne details in elektronische componenten tot de robuuste constructie van bouwelementen, onze gereedschappen zorgen voor consistente resultaten en een hoge afwerkingskwaliteit.

Verken ons assortiment en ervaar hoe onze oplossingen uw aluminiumbewerking kunnen transformeren.Frezen voor aluminium bewerking

Hoogwaardige frezen voor aluminium
Bekijk assortiment


CNC freesgereeschap - Gereedschap voor CNC freesmachines

Veelgestelde vragen over CNC frezen:

 

Wat is CNC frezen en hoe werkt het?

CNC frezen is een computergestuurde verspaningstechniek waarbij een roterend snijgereedschap gebruikt wordt om materiaal te verwijderen en complexe vormen te creëren. De bewegingen van het snijgereedschap worden nauwkeurig gecontroleerd door een computerprogramma, wat zorgt voor precisie en reproduceerbaarheid. Geavanceerde software en hardware coördineren de bewegingen van het snijgereedschap, waardoor zeer complexe vormen en structuren met ongekende nauwkeurigheid geproduceerd kunnen worden.
 

Welke materialen kunnen worden gefreesd met CNC?

CNC frezen kan worden toegepast op verschillende materialen, waaronder hout, kunststof, aluminium en metalen. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en vereist specifieke gereedschappen en technieken om te kunnen worden gefreesd. Het is belangrijk om de juiste parameters en gereedschappen te kiezen om de beste resultaten te behalen bij het frezen van verschillende materialen. Door de veelzijdigheid van CNC freestechnologie kunnen materialen met verschillende hardheden en eigenschappen worden bewerkt, waardoor het een veelzijdige en efficiënte verspaningstechniek is voor diverse toepassingen in de industrie.
 

Wat zijn de voordelen van CNC frezen vergeleken met handmatig frezen?

Met traditionele verspaningstechnieken, zoals handmatig frezen, is het moeilijk om dezelfde precisie en reproduceerbaarheid te bereiken als met CNC frezen. Bovendien maakt de automatisering van het proces CNC frezen efficiënter en kosteneffectiever in vergelijking met handmatige methoden. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor bedrijven die streven naar hoge kwaliteit en consistentie in hun productieprocessen.

Conclusie

CNC frezen biedt de mogelijkheid om met ongekende precisie complexe 2D en 3D vormen te creëren in verschillende materialen. Of het nu gaat om hout, kunststof, aluminium of metalen, CNC frezen maakt het mogelijk om nauwkeurige en gedetailleerde resultaten te behalen. Door de juiste parameters te kiezen en de CNC freesmachine optimaal te gebruiken, kunnen hoogwaardige producten en prototypes worden vervaardigd.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor CNC frezen, kunt u rekenen op onze jarenlange ervaring en expertise. Wij bieden hoogwaardige CNC-gereedschappen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van CNC frezen!

{{ message }}