Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

  1. Home
  2. Metaalbewerking
  3. Boren
  4. Kernboren en gatzagen

Kernboren en gatzagen

Filters

Kernboren en gatzagen

Sorry! Geen artikelen gevonden.

Kernboor voor metaalbewerking

Een kernboor heeft een aantal voordelen ten opzichte van spiraalboor. Doordat kernboren, in tegenstelling tot spiraalboren, alleen de omtrek van het gat uitboren levert dit een enorme tijdwinst op. Hierbij geldt dat hoe groter de diameter van de kernboor is, hoe groter het tijdsvoordeel wordt. Bovendien zijn kernboren stiller en nauwkeuriger dan spiraalboren waardoor het boren met een kernboor een buitengewoon kostenbesparende methode is.

Tijd- en energiebesparend
Een kernboor is zo ontworpen dat voorboren niet meer nodig is en u kunt werken met hogere snijsnelheden. Hierdoor kunt u tot drie keer sneller boren dan met gewone boren. Een ander voordeel van kernboren is dat ze energiebesparend zijn doordat ze gebruikt kunnen worden bij minder krachtige boormachines. Doordat een kernboor hol is hoeft de boor niet door het gehele materiaal te boren en is er minder kracht nodig om de boor te laten boren.

Langere levensduur
Door periferisch (omtrek) te snijden / frezen vermindert de snijweerstand drastisch waardoor kernboren een langere levensduur hebben. Bovendien zijn kernboren meerdere keren te herslijpen.

Assortiment kernboren en gatzagen

Bij Veldman Slijptechniek vindt u een breed assortiment kernboren in zowel HM (hardmetaal), HSS (high speed staal) als HSS-XE kwaliteit. Wij kunnen diverse afmetingen kernboren leveren met of zonder speciale coating.

HSS-XE kernboren
HSS-XE kernboren zijn gemaakt van hooggelgeerd speciaalstaal welke extreem gehard zijn aan de tandpunten (tot 68 HRC). Hierdoor zijn HSS-XE kernboren zeer slijtvast en beschikken ze over een zeer hoge standtijd. HSS-XE kernboren zijn geschikt voor het boren in normaal staal, maar ook in gelegeerde staalsoorten.

Kernboren met speciale coating
Kernboren uit de Blue-Line collectie zijn voorzien van een Dura Blue-coating waardoor de boor beschikt over een extreem hard en glad slijtvast oppervlakte.

{{ message }}