Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

  1. Home
  2. HM bovenfrezen

HM bovenfrezen

HM Bovenfrezen voor houtbewerking

Een bovenfrees is een krachtig en veelzijdig gereedschap dat wordt gebruikt in de houtbewerking. Dankzij de veelzijdigheid, precisie en efficiëntie bij het bewerken van hout is een bovenfrees een onmisbaar gereedschap voor de houtbewerker. Of je nu een ervaren vakman bent of een doe-het-zelver, de mogelijkheden van een bovenfrees zijn enorm. Bovenfrezen worden voornamelijk gebruikt in een bovenfreesmachine om groeven te maken, randen te profileren, verbindingen te maken en decoratieve bewerkingen uit te voeren op houten werkstukken. Ze zijn uiterst veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor zowel precisiewerk als grotere taken.

Hoe werkt een bovenfrees?

Een bovenfrees, ook wel bekend als een freesbeitel of router, is een gereedschap dat wordt gebruikt om verschillende vormen en groeven in hout te maken door middel van roterende snijkanten. Het kenmerkende aspect van een bovenfrees is dat de freesbit van bovenaf op het werkstuk wordt gedrukt, vandaar de naam.

De werking van een bovenfrees is relatief eenvoudig maar uiterst effectief. De freesbit, die verkrijgbaar is in verschillende specificaties en maten, draait op hoge snelheid en snijdt door het hout wanneer het in contact komt met het oppervlak. De diepte van de snede kan worden aangepast om een breed scala aan resultaten te bereiken, van oppervlakkige profilering tot diepe groeven.

Toepassingen van hardmetaal bovenfrezen

De veelzijdigheid van hardmetaal bovenfrezen en HM freesbeitels maken ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de houtbewerking. Enkele van de meest voorkomende toepassingen van HM bovenfrezen zijn:

  • Randafwerking: Bovenfrezen worden vaak gebruikt om scherpe randen af te ronden en een gladde afwerking te creëren op houten werkstukken zoals tafelbladen, kastdeuren, planken en deuren.
  • Profilering: Met de juiste freesbit kunnen bovenfrezen complexe profielen creëren op randen en oppervlakken van houten onderdelen zoals kastdeuren waardoor ze een decoratief tintje krijgen.
  • Groeven en sleuven: Of het nu gaat om het maken van verbindingen, het installeren van scharnieren of het maken van decoratieve groeven, bovenfrezen zijn ideaal voor het nauwkeurig snijden van groeven en sleuven in hout.
  • Inlegwerk en patroonfrezen: Geavanceerde bovenfreesopstellingen maken het mogelijk om ingewikkelde inlegwerken en patronen in hout te creëren, waardoor unieke ontwerpen ontstaan.

Freesbeitels voor iedere klus

Heb je een bovenfrees nodig voor je houtbewerkingsproject? Bij Veldman Slijptechniek ben je aan het juiste adres voor top kwaliteit bovenfrezen voor de scherpte prijs! Of je nu op zoek bent naar een profielfrees, groeffrees, afschuinfrees, kantenfrees, v-groeffrees, en radiusfrees of een sponningfrees, Veldman Slijptechniek kan het leveren. Profiteer van onze snelle levering en sta versteld van onze concurrerende prijzen.

Advies nodig bij de keuze voor een bovenfrees? Neem contact op met één van de gereedschapadviseurs van Veldman Slijptechniek en laat je adviseren over de ideale bovenfrees voor jouw houtbewerkingsproject.

{{ message }}