Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

  1. Home
  2. Kunststofbewerking
  3. Hardmetaal cirkelzagen
  4. Cirkelzagen voor acrylaat (plexiglas / PMMA)

Cirkelzagen voor acrylaat (plexiglas / PMMA)

Filters

Cirkelzagen voor acrylaat (plexiglas / PMMA)

Sorry! Geen artikelen gevonden.

Zaagblad voor Plexiglas, acrylaat en PMMA

Bent je op zoek naar een cirkelzaag voor het zagen van acrylaat, plexiglas of PMMA? Bij veldman Slijptechniek vind je een uitgebreid assortiment zaagbladen voor het zagen van plexiglas, acrylaat en PMMA. Naast acrylaat zijn veel van de zaagbladen in deze categorie ook gechikt voor het zagen van onder andere kunststof en plaatmateriaal. 

Als je alleen het beste van het beste wilt hebben voor je project dan raden wij de Quwoto Japanse zaagbladen aan. De Quwoto cirkelzagen worden in Japan geproduceerd en worden wereldwijd gezien als de beste zaagbladen die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze zijn dan ook bedoeld voor de gebruikers met de hoogste kwaliteitseisen. De Quwoto zaagbladen zijn uitermate geluidsarm en zorgen voor een zeer strakke zaagsnede bij het zagen van PMMA.

Wat is acrylaat (plexiglas)?

Acrylaat is een algemene term die verwijst naar een groep van kunststoffen die polymethylmethacrylaat (PMMA) als hoofdingrediënt bevatten. Een van de meest bekende merknamen voor PMMA is Plexiglas. Acrylaat wordt vaak gebruikt als alternatief voor glas vanwege zijn transparantie, lichtgewicht, en veelzijdigheid.

Plexiglas zagen: hoe zaag je acrylaat?

Als je acrylaat wilt gaan zagen is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen gebruikt. Traditionele houtzagen kunnen het materiaal beschadigen en resulteren in scheuren of splinters. Het wordt aanbevolen om een fijne zaagblad met hardmetalen tanden te gebruiken, zoals een cirkelzaag met een speciaal acrylaatzaagblad. 

Laat tijdens het zagen van acrylaat platen altijd de beschermfolie op de plaat zitten. Vanwege breukgevoeligheid van acrylaat is het belangrijk om te werken op een vlakke ondergrond. Zorg er altijd voor dat de plaat volledig ondersteund wordt en niet kan doorhangen. 

Ter voorkoming van beschadigingen aan de plaat is het van belang om langzaam te zagen en altijd met een gelijkmatige snelheid te zagen. Doe je dit niet, dan kan de rand van het plexiglas verschroeien. Je kunt een zaagsnelheid van 4 meter per minuut aanhouden. Bij een cirkelzaagblad wordt 4000 toeren per minuut aanbevolen. Als je plexiglas platen van 10 milimeter of dikker wilt zagen kun je het toerental iets verhogen en de zaagsnelheid verlagen. 

Tot slot is het belangrijk om na het zagen het zaagsel met een ventilator of föhn weg te blazen voordat je de acrylaat platen schoonmaakt. Doe je dit niet dan kunnen er krassen ontstaan in het materiaal. 

Voordelen van plexiglas

Plexiglas heeft de afgelopen decennia een opmerkelijke opmars gemaakt als een veelzijdig en esthetisch materiaal. Die enorme opmars at is vooral te danken aan enkele belangrijke kenmerken en eigenschappen van acrylaat

Transparantie
Acrylaat staat bekend om zijn uitstekende transparantie, vergelijkbaar met glas. Hierdoor wordt het vaak gebruikt voor toepassingen waar helder zicht wenselijk is, zoals in ramen, displays, en kunstwerken.

Lichtgewicht
In vergelijking met glas is acrylaat veel lichter, waardoor het gemakkelijker te hanteren en te bewerken is. Dit maakt het ook geschikt voor toepassingen waar gewicht een rol speelt.

Weerbestendigheid
Acrylaat is bestand tegen de invloeden van weer en UV-straling, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het heeft de neiging om minder snel te verkleuren dan sommige andere kunststoffen.

Bewerkbaarheid
Acrylaat is gemakkelijk te bewerken met standaard gereedschappen zoals een cirkelzaag of spiraalfrees. Het kan worden gezaagd, geboord, gesneden, en gevormd zonder de materiaaleigenschappen significant te beïnvloeden.

Kleurvariaties
Naast helder acrylaat zijn er verschillende kleurvariaties beschikbaar. Dit biedt ontwerpers de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende visuele effecten en esthetische keuzes.

Recyclebaarheid
Acrylaat is recyclebaar, wat bijdraagt aan duurzaamheid en het verminderen van de ecologische impact.

Vragen over het zagen van Acrylaat?

Wil je weten welk zaagblad je het beste kunt gebruiken om plexiglas (acrylaat) te zagen of heb je vragen over het zagen in acrylaat? Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze gereedschap adviseurs.

{{ message }}