Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

  1. Home
  2. Messen en snijplottermessen

Messen en snijplottermessen

Snijplottermessen

Of je nu een professional of hobbyist bent, er zijn veel mogelijkheden in de wereld van snijplottermessen. Van het maken van gepersonaliseerde stickers tot het snijden van complexe ontwerpen uit verschillende materialen, deze instrumenten vormen de ruggengraat van veel moderne ambachtelijke en industriële toepassingen.

Constructie en materialen

Snijplottermessen worden vaak gemaakt van hoogwaardige metalen, zoals roestvrij staal, wolfraamcarbide en keramiek. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen die de prestaties en duurzaamheid van het mes beïnvloeden. Roestvrij staal biedt bijvoorbeeld een goede balans tussen scherpte en duurzaamheid, terwijl wolfraamcarbide bekend staat om zijn uitzonderlijke hardheid, wat resulteert in een langere levensduur van het mes.

Toepassingen en gebruik van snijplottermesjes

Snijplottermessen vinden hun toepassing in een breed scala aan industrieën, waaronder grafisch ontwerp, textielproductie, sticker productie en zelfs in de automobielindustrie. Door middel van geavanceerde software kunnen gebruikers nauwkeurige ontwerpen maken die vervolgens door de snijplottermessen worden uitgevoerd. Van eenvoudige vormen tot ingewikkelde patronen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De juiste snijplottermesjes selecteren hangt af van verschillende factoren, waaronder de aard van het te snijden materiaal, de dikte ervan, de stijfheid en de complexiteit van het snijwerk.

Onderhoud en veiligheid

Het regelmatig onderhouden van plottermessen is essentieel om optimale prestaties te garanderen en de levensduur van het mes te verlengen. Dit omvat het reinigen van het mes na gebruik, regelmatig slijpen (indien mogelijk) en het vermijden van overmatige belasting. Veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van geschikte beschermende uitrusting en het volgen van de juiste procedures, zijn ook van vitaal belang om letsel te voorkomen.

Tips voor maximale levensduur

Om het meeste uit uw snijplottermessen te halen, is het belangrijk om ze correct te gebruiken en te onderhouden. Enkele praktische tips zijn onder meer:

  1. Gebruik het juiste mes voor de juiste toepassing
  2. Houd het mes schoon en vrij van vuil en stof
  3. Bewaar het mes op een veilige plaats, bij voorkeur in een beschermende hoes of doos
  4. Inspecteer regelmatig het mes op tekenen van slijtage of beschadiging en vervang indien nodig

Hoe en wanneer vervang ik een mesje?

Het vervangen van snijplottermesjes is een belangrijke stap om de optimale prestaties van je machine te behouden. Een tijdige vervanging zorgt ervoor dat je het beste uit je snijplottermachine blijft halen. Het kan nodig zijn om je mesje te vervangen als:

  • De sneden in het materiaal grof worden
  • De kwaliteit van het eindproduct achteruitgaat
  • De snijkant van het mes bot wordt
  • Het mes is beschadigd

Het is van cruciaal belang om voor het snijden van vinyl en flexfolie een scherp mes te gebruiken, aangezien een bot mesje kan leiden tot trekken aan de folies. Omdat materialen zoals papier en karton de mesjes sneller doen slijten, is het handig om aparte mesjes hiervoor te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een bot geworden folie-mesje nog steeds gebruiken voor papier en karton.

Groot assortiment hoogwaardige plottermessen

Ben je op zoek naar betaalbare en kwalitatief hoogwaardige plottermessen voor je snijplotter? Wij leveren snijmessen voor alle bekende snijplotter merken tegen de scherpste prijzen. Onze messen voor snijplotters hebben dezelfde hoogwaardige kwaliteit als de bekende merken maar zijn vele malen goedkoper.

Of je nu op zoek bent naar Zund messen, snijplottermesjes voor Roland, Summa snijmessen of sleepmessen voor Mimaki snijplotters, wij kunnen het leveren! Staat je merk snijplotter er niet tussen of wil je een afwijkende maat bestellen? Wij kunnen een groot aantal snijplottermesjes met afwijkende maten leveren. Ook messen voor vrijwel ieder merk snijplotter kun je bij ons voordelig bestellen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

{{ message }}