Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

 1. Home
 2. Freeskoppen en spilfrezen

Freeskoppen en spilfrezen

Spilfreesgereedschap voor houtbewerking

Op zoek naar een freeskop of spilfrees voor de bewerking van hout? Dan bent u bij Veldman Slijptechniek aan het juiste adres! Wij hebben een groot assortiment spilfreesgereedschap voor houtbewerking tegen de scherpste prijs die geschikt zijn om nauwkeurig en snel te kunnen frezen in hout. Van hoge kwaliteit standaard spilfrezen voor hout tot complexe samengestelde freeskoppen sets en van hoge kwaliteit spilfrezen met een stalen of freeskoppen met een aluminium body, wij leveren het!

Een groot aantal spilfrezen in onze webshop zijn bovendien direct uit voorraad leverbaar zodat je snel je houtbewerkingsproject kunt starten. Kun je het gewenste profiel of type freeskop niet vinden in onze webshop? Neem dan contact op met één van onze gereedschap adviseurs.

Wat is een spilfrees?

In de wereld van houtbewerking is de spilfrees een onmisbaar gereedschap dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en nauwkeurigheid. Een spilfrees is zowel een freesmachine als het gereedschap dat gebruikt wordt in de freesmachine. Een spilfreesmachine is een krachtig gereedschap dat wordt gebruikt voor het verwijderen van materiaal uit een werkstuk door middel van roterende frezen.

Het hart van de spilfreesmachine is de frees, ook wel bekend als een spilfrees of freeskop. De frees die in een spilfreesmachine wordt gebruikt is een snijgereedschap dat op hoge snelheid ronddraait en zo materiaal van het werkstuk afschaaft. De spilfrees kan worden gebruikt voor verschillende bewerkingen zoals het maken van sleuven, het strijken of afronden van hout, profileren van randen, het maken van panelen, productie van meubeldeuren en het produceren van complexe driedimensionale oppervlakken.

Voordelen van spilfrezen

Het gebruik van spilfrezen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere bewerkingsmethoden, waaronder:

 • Hoge Nauwkeurigheid: Dankzij de gecontroleerde beweging van de spil en het freeshoofd kunnen freeskoppen zeer nauwkeurige resultaten leveren, zelfs bij complexe vormen en strakke toleranties.
 • Efficiëntie: Spilfrezen zijn in staat om snel grote hoeveelheden materiaal te verwijderen, waardoor de productietijd wordt verkort en de efficiëntie wordt verhoogd.
 • Veelzijdigheid: Met de juiste gereedschappen en instellingen kunnen spilfrezen een breed scala aan materialen bewerken zoals zacht hout, hardhout en plaatmateriaal.

Groot assortiment spilfrezen en freeskoppen

Veldman Slijptechniek levert een breed assortiment aan freeskoppen en spilfrezen voor houtbewerking die kunnen worden ingezet voor het groeven, strijken, sponningen en profileren van hout. Zo leveren wij onder andere:

 • Groeffrezen: Een groeffrees is gereedschap dat gebruikt wordt voor het maken van sleuven, groeven, penverbindingen, kanalen of lamello verbindingen in hout.
 • Strijk- en sponningfrezen: Een strijk- en sponningfrees is een frees die is voorzien van wisselmessen en is ontwikkeld voor het maken van rechte sponningen in hout.
 • Verlijmfrezen: Een verlijmfrees is een gereedschap dat ontwikkeld is voor het maken van verlijmverbindingen (langs- en dwarsverbindingen) in massief hout- en plaatmateriaal.
 • Bossing paneelfrezen: Een bossing paneelfrees is geschikt voor het maken van bossing paneel profielen op massief hout- en plaatmateriaal.
 • Wisselmes meubeldeurenfrezen: Met een wisselmes meubeldeurenfrees is het mogelijk profielen en contra profielen voor meubeldeuren te maken in hout.
 • Schaafbeitelkoppen: Een schaafbeitelkop, ook wel bekend als schaafkop, wordt gebruikt voor het weghalen van overtollig materiaal op een houten oppervlakte. Een schaafbeitelkop is voorzien van wisselmessen en kan geleverd worden in een stalen of aluminium body.

Freeskop voor houtbewerking

Het assortiment freesgereedschap van Veldman Slijptechniek bestaat uit HSS of hardmetaal opgelegd freeskoppen en hardmetaal wisselmes freeskoppen. De freeskoppen voor houtbewerking in ons assortiment zijn leverbaar in asgat 30, 40 of 50 en zijn geschikt voor mechanische en handmatige aanvoer, tenzij anders aangegeven. Al onze spilfrezen worden gemaakt in overeenstemming met de Europese veiligheidsstandaard EN 847-1.

Een groot deel van de freeskoppen in ons assortiment zijn freeskoppen met wisselmessen. De snijkanten van de freeskoppen zijn uitgevoerd in hardmetaal (HM) of diamant (DP) en zorgen ervoor dat iedere verbinding of afwerking eenvoudig te maken is met behulp van een freesmachine.

Spilfrezen voor freestafels en CNC machines

Bij het bestellen van een spilfrees of freeskop is het belangrijk dat je goed let op de veiligheidsnormen MEC en MAN. Als je een freeskop wilt gaan monteren op een CNC machine moet je een MEC freeskop kopen, MEC staat hierbij voor mechanisch. Wil je een freeskop monteren in een universele freestafel, ook wel toupie of topie genoemd? Dan gebruik je een MAN freeskop. MAN staat voor manueel. Bij alle freeskoppen en spilfrezen in onze webshop staat bij de product afbeeldingen door middel van een icoon aangegeven of de frees geschikt is voor manuele doorvoer (MAN) of voor mechanische doorvoer (MEC).

Spilfrees of freeskop op maat? Heb je een afwijkend asgat nodig voor je spilfrees of freeskop? Indien technisch mogelijk is ieder ander asgat op aanvraag leverbaar. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Naast freeskoppen leveren wij nog meer hoogwaardig gereedschap voor houtbewerking. Al ruim 50 jaar zijn wij de specialist in het leveren van de beste houtbewerkinggereedschappen aan klanten in verschillende industrieën zoals meubelmakers, interieurmakers, timmerfabrieken en aannemers.

{{ message }}