Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

trespa-zagen.jpg.webp

Trespa zagen - cirkelzagen voor Trespa

Trespa® is de merknaam voor High Pressure Laminate (HPL) platen en is misschien wel het grootste en bekendste HPL merk in Nederland. Trespa platen zijn uitermate geschikt voor buiten gebruik dankzij de duurzaamheid van het materiaal. Het materiaal is extreem weersbestendig en zon, regen en UV straling hebben geen invloed op het materiaal. Trespa wordt hierdoor dan ook vaak gebruikt als gevelbekleding, windveren en boeidelen. Daarnaast kan Trespa ook gebruikt worden voor tal van andere toepassingen zoals meubilair voor laboratorium-, onderzoeks- en onderwijsomgevingen, reclameborden en als materiaal voor het bedrukken van foto’s voor aan de muur.

Trespa is een hard duurzaam plaatmateriaal met een dichte structuur door de combinatie van houtvezels, papier en thermohardende harsen. Deze materialen worden onder hoge druk samen geperst met als resultaat een plaatmateriaal dat veel overeenkomsten heeft met hardhout.Kan ik Trespa zagen?

Doordat Trespa®-platen van hoogwaardige en stevige kwaliteit zijn, rijst bij velen de vraag of Trespa platen gemakkelijk te zagen zijn. Met het juiste gereedschap en de juiste techniek is het zagen van trespa geen enkel probleem. Trespa zagen kun je het beste vergelijken met het zagen van hardhout. Het zagen van Trespa met een handzaag wordt hierom dan ook afgeraden. Een Trespa plaat kan het beste gezaagd worden met een decoupeerzaag of een cirkelzaagblad.

Wij raden aan om Trespa altijd met een cirkelzaag voor Trespa te zagen zodat je een mooie strakke zaagsnede krijgt. Het belangrijkste bij trespa zagen is een scherp zaagblad met fijne vertanding. Voor het zagen van Trespa raden we aan om te kiezen voor een wisseltand- of trapezium-vlaktand cirkelzaagblad. Voor de zaagdiepte wordt het aangeraden om drie tot vier keer de plaatdikte te nemen. Bij het zagen van Trespa is het verder belangrijk om de zaagtaden van het zaagblad te laten intreden aan de zijde met de decoratielaag.

Bij het zagen van Trespa met een cirkelzaagblad wordt het mooiste resultaat behaald met een hoog toerental. Met een hoog toerental zaagt het zaagblad soepel door het materiaal heen. Ook is het belangrijk bij Trespa zagen dat de zool van de cirkelzaag volledig vlak ligt met de plaat bij het inzagen van de Trespa plaat.

Cirkelzaag voor het zagen van Trespa plaatmateriaal

Trespa cirkelzaagblad voor het zagen van Trespa

Moet u voor een nieuw project in Trespa zagen? Of bent u op zoek naar een vervangend cirkelzaagblad voor het zagen in Trespa? Dan kun u het beste kiezen voor een cirkelzaag die speciaal ontwikkeld is voor het zagen van massief plaatmateriaal zoals Trespa. Een cirkelzaagblad die geschikt is voor Trespa zagen beschikt over een trapezium-vlaktand. Hiermee behaalt u het mooiste zaagresultaat bij trespa zagen. Verder is het aan te raden om voor de zaagdiepte drie tot vier keer de plaatdikte te nemen en ervoor te zorgen dat het zaagblad vor Trespa scherp is.

In ons assortiment hebben wij diverse hoogwaardige cirkelzagen welke uitermate geschikt zijn voor Trespa zagen en andere massieve plaatmaterialen zoals HI-MACS, Corian en koolvezel versterkte kunststof. Onze meest verkochte Trespa cirkelzaag is de Trespa zaag van Freud. Dit hoogwaardige zaagblad van Freud is uitgevoerd met een daktand met positieve snijhoek en is hierdoor uitermate geschikt voor Trespa zagen en het zagen in HPL en overige massieve kunststoffen.

Daarnaast is ons Quwoto cirkelzaagblad met daktand met daktand ook zeer geschikt voor het zagen in Trespa en de overige plaatmaterialen. Dit zaagblad is geluidsarm uitgevoerd en is verkrijgbaar in diverse diameters zodat er altijd een geschikt cirkelzaagblad is voor het zagen van Trespa.

Wilt u Trespa gaan zagen met een handcirkelzaag? Ook voor handcirkelzaagmachines hebben wij het juiste Trespa handcirkelzaagblad. Benieuwd welk zaagblad voor handcirkelzaagmachine geschikt is voor uw klus? Bekijk ons assortiment zaagbladen voor handcirkelzaagmachines.


Diamantzagen voor Trespa bewerkingen

Naast het frezen van Trespa met diamantfrezen, wordt Trespa ook veel gezaagd met een diamant zaagblad. Een diamant cirkelzaagblad is beschikbaar voor zowel de formaatzaag als voor de opdeelzaag. Afhankelijk van de hoogte van het diamantbeleg kan het zaagblad voor Trespa tot 12 keer worden nageslepen.

Heeft u vragen over het zagen van Trespa platen met een cirkelzaagblad, wilt u weten welk zaagblad het beste gebruikt kan worden voor trespa zagen of bent u op zoek naar een Trespa zaag? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.Zaagbladen voor Trespa

Ontdek ons assortiment hoogwaardige cirkelzagen voor Trespa
Bekijk het assortiment


Veelgestelde vragen over Trespa frezen:

 

Kun je Trespa zagen?

Heb je een taak op je takenlijst staan waarbij je Trespa moet zagen? Laat je niet ontmoedigen door de verhalen over de moeilijkheid van het Trespa zagen. Met de juiste zaag is het net zo eenvoudig te bewerken als elk ander plaatmateriaal. Trespa kan het beste gezaagd worden met behulp van een decoupeerzaag of cirkelzaag.

Om Trespa te zagen, kun je de volgende stappen volgen:

  • Draag altijd de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidsbril en gehoorbescherming.

  • Kies het juiste zaaggereedschap: Gebruik een fijn zaagblad met hardmetalen tanden.

  • Markeer de snijlijn. Gebruik een potlood en een liniaal of een ander recht geleidingsmiddel om de snijlijn nauwkeurig te markeren.

  • Zorg voor ondersteuning. Zorg ervoor dat de Trespa plaat goed wordt ondersteund tijdens het zagen. Als het paneel vrij hangt, kan het trillen en leiden tot splinters of een onnauwkeurige zaagsnede.

  • Houd een matige zaagsnelheid aan om oververhitting van het zaagblad en mogelijke schade aan het materiaal te voorkomen.

  • Indien nodig kun je na het zagen de scherpe randjes met schuurpapier of een frees verwijderen.

 

Waarmee kun je Trespa zagen?

Trespa, ook wel HPL (High Pressure Laminate) genaamd, kan het beste gezaagd worden met behulp van een decoupeerzaag, cirkelzaag of handcirkelzaag. Trespa zagen met een handzaag wordt afgeraden door de hardheid van het materiaal. Voorkom schade aan de HPL-platen door het juiste zaagblad te selecteren. Als je het geschikte zaagblad gebruikt, kun je ook overwegen om een andere cirkelzaagmachine te gebruiken, zoals een afkortzaag of een zaagtafel met een geïntegreerde cirkelzaag.
 

Waar moet je op letten bij het zagen van Trespa?

Als je Trespa gaat zagen zijn er een aantal punten waar je op moet letten voor het beste resultaat. Een zaagblad met wisseltanden of een trapezium-vlaktand is ideaal voor het zagen van Trespa met een (hand) cirkelzaagblad. Stel de zaagdiepte in op 3 tot 4 keer de dikte van de plaat. Laat de zaag over de achterkant van de plaat lopen. Maak gebruik van de splinterbeveiliging. Als deze niet aanwezig is op je gereedschap, zorg er dan zeker voor dat je de zaaglijn afplakt met dik schilderstape.

{{ message }}