Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

Spantangen

Filters

Spantangen

Sorry! Geen artikelen gevonden.

Op zoek naar een hoogwaardige spantang?

Heb je een spantang nodig voor het opspannen van gereedschap op je CNC machine? Of is je spantang stuk gegaan en ben je op zoek naar een nieuwe spantang? Dan zit je bij Veldman Slijptechniek goed. Wij leveren verschillende type spantangen zoals de bekende types ER16, ER20, ER25, ER32 en ER40 maar ook de minder gebruikte maten zoals EOR25, ETSS40 en EOC16 kunnen wij veelal direct uit voorraad leveren.  

Wat is een spantang?

Een spantang is een handig hulpmiddel dat wordt gebruikt om snijgereedschap en werkstukken, zoals boren, frezen en tappen, met behulp van een spantanghouder uiterst nauwkeurig en stevig vast te houden in een freesmachine of CNC machine. Ideaal bij klussen waar iedere millimeter telt. Hoewel het gereedschap stevig kan worden vastgezet, biedt een spantang toch de flexibiliteit om gereedschap snel te verwisselen. Hierdoor is een spantang een onmisbaar stuk gereedschap voor professionele hout, metaal en kunststofbewerkers.

Een spantang wordt geplaatst in een spantanghouder en bestaat uit een huls met een inwendig conisch of cilindrisch gat, waarin het snijgereedschap wordt geplaatst. De spantang is voorzien van een klemmechanisme dat het gereedschap stevig op zijn plaats houdt tijdens het bewerken van het materiaal in de freesmachine.

Hoe werkt een spantang?

Het functioneren van een spantang is gebaseerd op het principe van expansie en klemkracht. Wanneer het snijgereedschap in de houder wordt geplaatst, wordt de spantang aangedraaid met behulp van een sleutel of een spantangmoer. Dit zorgt ervoor dat de spantang krimpt, waardoor het gereedschap stevig wordt vastgeklemd. Het conische ontwerp van de spantang zorgt voor een gelijkmatige en krachtige klemkracht over de gehele lengte van het gereedschap, waardoor een veilige en stabiele grip wordt gegarandeerd tijdens het bewerken van het materiaal in de CNC freesmachine.

Toepassingen van spantangen

De veelzijdigheid van een spantang maakt het gereedschap geschikt voor een breed scala aan toepassingen in verschillende machines en industrieën. Van draaibanken tot freesmachines, spantangen worden gebruikt voor het vasthouden van boor-, frees- en tapgereedschap tijdens het bewerkingsproces. Dankzij de mogelijkheid om gereedschap snel en gemakkelijk te verwisselen, helpen spantangen bij het verbeteren van de productiviteit en het verminderen van de stilstandtijd van machines.

Verschillende soorten spantangen

Er zijn verschillende soorten spantangen verkrijgbaar, elk ontworpen voor specifieke toepassingen en gereedschapstypen. De meest voorkomende spantangen zijn ER-spantangen, die veel gebruikt worden vanwege hun nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en brede assortiment maten. Het grote voordeel van de ER spantangen is dat deze volgens de DIN 6499 norm worden gefabriceerd. Hierdoor zijn alle onderdelen van de ER spantangen gestandaardiseerd waardoor het uitgegroeid is tot het populairste toolholding systeem. 

Andere varianten, zoals ETS spantangen en EOC spantangen zijn specifiek ontworpen voor het gebruik in specifieke spantanghouders in freesmachines en CNC-machines.

Vragen over spantangen?

Wil je weten welke spantang je het beste kunt gebruiken in je CNC freesmachine? Of ben je op zoek naar een specifieke spantang voor een bepaald freesgereedschap? Neem contact op met ons op voor meer informatie over de beste spantang voor je project. 

{{ message }}