Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

Ritszagen en voorritsers

Filters

Ritszagen en voorritsers

Sorry! Geen artikelen gevonden.

Hoogwaardige voorritser en ritszaag

Ben je op zoek naar een hoogwaardige Freud voorritser voor het zagen van hout of plaatmateriaal in je zaagmachine? Of is je huidige ritszaag aan vervanging toe? Veldman Slijptechniek levert een groot assortiment voorritsers, diamant ritszagen tweedelig en diamant konische ritszagen van hoogwaardige kwaliteit.

Wat is een ritszaag?

Een ritszaag, ook wel een ritser of voorritser genoemd, is een ritszaagblad dat wordt gebruikt voor het voorritsen van hout en plaatmateriaal op formaat opdeel zaagmachines. Een ritser wordt geplaatst voor het hoofdzaagblad en draait in tegenovergestelde richting in de zaagmachine. De ritszaag wordt gebruikt voor het zagen van een ondiepe groef aan de onderzijde van het te bewerken materiaal. Deze zaagsnede is ca 0.2 mm. breder dan de breedte van het hoofdzaagblad die na de ritszaag het materiaal gaat zagen. Dit zorgt voor een mooie afwerking van het te zagen materiaal. Bovendien komen er hierdoor geen schilfers in het materiaal of ruwe eindes op het hout.

Voorritsen met een ritszaag

Voorritsers zijn essentiële hulpmiddelen voor het verzagen van tweezijdig beplakt materiaal en hout op formaat opdeel zaagmachines met een nauwkeurige afwerking. Bij het voorritsen van hout en plaatmateriaal zit het ritszaagblad naast het hoofdzaagblad in de zaagmachine.

De ritszaag zit voor de hoofdzaag aan het onderkant van het te zagen materiaal en zaagt het materiaal in tegenovergestelde richting. Hierdoor gaat de ritszaag als eerste door het te zagen materiaal en zorgt het zaagblad ervoor dat de zaagsnedes mooi afgewerkt worden. Door het voorritsen met een ritszaag wordt de afwerking van het te bewerken materiaal niet rafelig en krijgt het materiaal een mooie afwerking. In veel gevallen wordt er alleen gebruik gemaakt van een ritszaag als beide kanten van het hout of plaatmateriaal zichtbaar zijn in het eindproduct.

Welke soorten ritszagen zijn er?

Er zijn twee soorten ritszagen voor het bewerken van hout, fineerplaten, belegd of beplakt plaatmateriaal, enkelzijdig laminaat, dubbelzijdig laminaat of ander hout met een toplaag. Benieuwd welke ritszaag het meest geschikt is voor je project? Neem dan contact met ons op. Onze gereedschapexperts helpen je graag.

Conische ritszaag

De eerste soort ritszaag is de conische ritszaag, ook wel bekend als een conische voorritser. Deze ritser heeft een conische tandvorm en is met name geschikt voor het voorritsen van beplakt plaatmateriaal. Door het verhogen of verlagen van de snijhoogte zijn verschillende zaagdiktes mogelijk. De conische ritszaag is ook verkrijgbaar als diamant conische ritszaag

Tweedelige ritszaag

Naast de conische ritszaag is er ook een tweedelige ritszaag, ook wel 2-delige voorritser genoemd. Een tweedelige ritszaag heeft een tweedelige tandvorm en is verstelbaar door middel van tussenringen of vulplaatjes en kan op deze manier breder en smaller gemaakt worden. Op sommige machines is het mogelijk om de ritszaag elektronisch in te stellen. De tweedelige ritszaag is ook verkrijgbaar als diamant 2-delige ritser

Vragen over ritszagen?

Wil je weten welke voorritser je het beste kunt gebruiken in je zaagmachine? Of ben je op zoek naar een specifieke ritszaag? Neem contact op met één van onze gereedschap adviseurs voor meer informatie.

{{ message }}