Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

Dibond frezen

Filters

Dibond frezen

Sorry! Geen artikelen gevonden.

Dibond frees kopen - frezen voor Dibond

Op zoek naar een Dibond spiraalfrees? Wij hebben de ultieme Dibond frees in ons assortiment die in eigen huis is ontwikkeld en speciaal ontworpen is voor het frezen van Dibond op CNC freesmachines. Naast Dibond is deze frees ook geschikt voor het frezen van andere kunststoffen zoals  Polystreen, ABS, (geschuimd) PVC, Plexiglas (PMMA / Acrylaat), Acetaat, hard rubber, Formica, Methacrylaat en Polycarbonaat. Maar ook aluminium en hout- en plaatmateriaal kunnen gefreesd worden met onze hoogwaardige Dibond frees. 

Dibond vouwfrees

Op zoek naar een hoogwaardige vouwfrees voor het frezen van Dibond of een CNC frees voor Dibond bewerkingen? Ontdek ons assortiment dibond frezen. De Dibond vouwfrezen zijn speciaal ontwikkeld voor het frezen van Dibond, ook wel bekend als ACP (Aluminium Composiet Plaat) en Alucobond. 

Tips voor het frezen in Dibond

Dibond platen zijn opgebouwd uit twee dunne lagen aluminium met een kern van kunststof ertussen. Deze panelen worden veel gebruikt in de bouw en de reclame-industrie vanwege hun lichtheid, duurzaamheid en esthetische eigenschappen. 

Met name bij complexere vormen en indien er een mooie randafwerking noodzakelijk is, wordt het aangeraden om Dibond te frezen in plaats van te zagen. Het frezen van Dibond doe je met een bovenfrees in een bovenfreesmachine of een CNC freesmachine. Belangrijk hierbij is het gebruik van een scherpe frees en is het essentieel dat de spaanafvoer vrij is. 

In tegenstelling tot het gangbare advies om metalen in de richting van de freesbeweging te frezen, geldt voor Dibond platen en aluminium sandwichpanelen een andere aanpak. Voor een optimale freesrand wordt het aanbevolen om deze platen juist tegen de draairichting van de frees in te frezen.

Net zoals bij alle andere bewerkingen van Dibond, is het tijdens het frezen van Dibond platen van essentieel belang om zowel de plaat als de frees degelijke ondersteuning te bieden. Om trillingen van de ACP plaat tijdens het frezen te voorkomen, is het raadzaam om op een houten ondergrond te werken waarin de frees soepel kan bewegen. 

Vragen over Dibond frezen?

Heb je vragen over het frezen in Dibond of wil je welke frees je het beste kunt gebruiken om Dibond te frezen? Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze gereedschap adviseurs.

 

{{ message }}