Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

Trespa frezen en het verspanen van Trespa

Trespa® is de merknaam voor High Pressure Laminate (HPL) platen en is misschien wel het grootste en bekendste HPL merk in Nederland. Trespa platen zijn uitermate geschikt voor buiten gebruik dankzij de duurzaamheid van het materiaal. Het materiaal is extreem weersbestendig en zon, regen en UV straling hebben geen invloed op het materiaal. Trespa wordt hierdoor dan ook vaak gebruikt als gevelbekleding, windveren en boeidelen. Daarnaast kan Trespa ook gebruikt worden voor tal van andere toepassingen zoals meubilair voor laboratorium-, onderzoeks- en onderwijsomgevingen, reclameborden en als materiaal voor het bedrukken van foto’s voor aan de muur.

Trespa is een hard duurzaam plaatmateriaal met een dichte structuur door de combinatie van houtvezels, papier en thermohardende harsen. Deze materialen worden onder hoge druk samen geperst met als resultaat een plaatmateriaal dat veel overeenkomsten heeft met hardhout.

Frezen in Trespa plaatmateriaal

Frezen in Trespa

Door de dichte structuur en de hardheid van Trespa kan het boren en frezen in Trespa en overige harde kunststoffen zorgen voor een hoge slijtage van de frees. Over Trespa wordt wel eens gezegd dat het materiaal door de hardheid lastig te bewerken is, maar niets is minder waar. Als u het juiste gereedschap gebruikt, uw CNC freesbank goed is afgesteld en de juiste freessnelheid geselecteerd is, is Trespa prima te frezen en te verspanen.

Heeft u een project waarbij u met een CNC machine Trespa wilt gaan frezen? Dan kunt u – in ieder geval bij kleine diameters - het beste kiezen voor een volhardmetaal frees. Freesjes van volhardmetaal zijn minder onderhevig aan slijtage. Als u kiest voor een hoogwaardige frees welke speciaal ontwikkeld is voor het verspanen van Trespa, zult u zien dat het frezen van Trespa heel eenvoudig gaat.

Frees voor Trespa bewerkingen

Bij Veldman Slijptechniek hebben wij een speciale volhardmetaal Trespa spiraalfrees met profielvertanding (art. nr. 30053) ontwikkeld welke uitermate geschikt is voor het frezen van Trespa op CNC machines. Deze speciale Trespa frees is voorzien van een speciale geometrie welke zeer goede resultaten laat zien bij de bewerking van met name harde materialen waaronder Trespa. Door de specifieke profielvertanding van de frees kan er met hoge snelheid gefreesd worden in Trespa met een strak resultaat.

Wilt u meer informatie ontvangen over bijvoorbeeld frezen voor Trespa, de juiste freessnelheid van Trespa platen of het op maat maken van een specifieke Trespa freesje? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.


Diamantfrees voor Trespa bewerkingen

Naast volhardmetaal CNC frezen wordt Trespa en andere HPL materialen zoals Corian, HI-MACS ook veel bewerkt met diamantfrezen. Veelal worden hiervoor diamantfrezen gebruikt met één of twee volledige diamantsnedes. Door de slijtvastheid van diamant is de standtijd gemiddeld genomen 20 -50 keer langer dan hardmetaal. Met name bij de bewerking van zeer harde materialen zoals Trespa, worden diamantfrezen dan ook veel toegepast.Frezen voor Trespa

Ontdek ons assortiment (diamant) frezen voor Trespa bewerkingen
Bekijk het assortiment

{{ message }}