Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

  1. Home
  2. Spantanghouders

Spantanghouders

Op zoek naar een hoogwaardige spantanghouder?

Ben je op zoek naar een spantanghouder voor het opspannen van frezen of boren op je CNC freesmachine? Veldman Slijptechniek levert een breed assortiment spantanghouders voor alle soorten freesmachines. Of je nu op zoek bent naar een ER32 HSK63F spantanghouder of een ISO30 spantanghouder voor een CNC freesmachine, wij kunnen het veelal direct uit voorraad leveren en tegen een scherpe prijs.

Onze spantanghouders zijn van hoge kwaliteit zodat je gegarandeerd bent van een lange duurzaamheid van de spantanghouder. De spantanghouders op deze pagina zijn ISO en HSK spantanghouders die voornamelijk in de hout industrie gebruikt worden.

Wat is een spantanghouder?

Een spantanghouder, ook wel bekend als een gereedschapshouder, is een essentieel onderdeel in het bewerken van hout en plaatmateriaal. Spantanghouders zijn een component van een CNC-machine die worden gebruikt om spantangen en snijgereedschap, zoals boren, frezen en tappen, vast te houden en op zijn plaats te houden tijdens het bewerkingsproces. Een spantanghouder is een cilinder- of kegelvorming gereedschap dat bestaat uit een houderlichaam, waarin een spantang wordt geplaatst, en een klemmechanisme dat zorgt voor een stevige grip op het gereedschap. De spantanghouder wordt vervolgens bevestigd aan de spindel van de machine, waardoor het gereedschap nauwkeurig en stabiel kan worden geleid tijdens het bewerken van het werkstuk.

Soorten spantanghouders

Er zijn verschillende soorten spantanghouders beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke toepassingen en gereedschapstypen. De meest voorkomende spantanghouders zijn de HSK63 spantanghouders, die een breed scala aan maten en toleranties bieden voor verschillende soorten gereedschap. Andere varianten, zoals ISO30 spantanghouders en SK30 spantanghouders, zijn specifiek ontworpen voor speciale toepassingen waarbij maximale klemkracht en precisie vereist zijn.

Onze hoogwaardige spantanghouders kunnen gebruikt worden in vrijwel alle CNC freesmachines waaronder CNC machines van Alberti, Alberti, Masterwood, Busellato, IMA, Weeke, Biesse, SCM, Morbidelli, Ghiera en CMS.

Voordelen van een spantanghouder

Het gebruik van hoogwaardige spantanghouders kan aanzienlijke voordelen bieden voor houtbewerkingsbedrijven. Spantanghouders kunnen de productiviteit verhogen door het snel en gemakkelijk wisselen van gereedschap mogelijk te maken, waardoor de stilstandtijd van de machine wordt verminderd. Bovendien kunnen ze de algehele kwaliteit en nauwkeurigheid van het bewerkingsproces verbeteren door trillingen te verminderen en de positionering van het gereedschap te optimaliseren.

Vragen over spantanghouders?

Heb je vragen over onze spantanghouders? Of twijfel je welke spantanghouder geschikt is voor je CNC freesmachine of op te spannen gereedschap? Neem contact op met onze gereedschap adviseurs en wij adviseren je graag over de juiste spantanghouder.

{{ message }}