Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

  1. Home
  2. Bovenfrezen

Bovenfrezen

Bovenfrees voor het frezen van hout

Het bovenfrezen assortiment is onder te verdelen in hardmetaal opgelegde bovenfrezen en bovenfrezen met wisselmessen. Ons standaard programma bestaat uit ruim 80 verschillende soorten hardmetaal bovenfrezen, waaronder HM groeffrezen, HM afrondfrezen, HM sponningrezen, HM kantenfrezen en VHM luchtfrezen.

De wisselmes bovenfrezen zijn onder te verdelen in wisselmes groeffrezen, wisselmes sponningfrezen, wisselmes afschuinfrezen en wisselmes afrondfrezen. Ook kunt u bovenfrezen bestellen van het Duitse topmerk Guhdo. Ook hier is er een onderverdeling tussen Guhdo hardmetaal opgelegde bovenfrezen en Guhdo wisselmes bovenfrezen.

Wisselmessen en kogellagers

Bent u op zoek naar wisselmessen voor wisselmes bovenfrezen? In de categorie wisselmessen wisselmessen vindt u een groot aantal verschillende wisselmessen. Wilt u een kogellager voor bovenfrezen bestellen? Op de pagina kogellagers vindt u alle leverbare kogellagers.

Bij producten die leverbaar zijn met verwisselbare kogellagers of wisselmessen kunt u in de producttabel ook eenvoudig de reserve onderdelen vinden door op de button "reserve onderdelen" onder de oranje bestellen button te klikken. Zo kunt u direct het juiste onderdeel voor uw frees bestellen.

Wat is een bovenfrees?

Een bovenfrees is een krachtig elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt bij houtbewerking om gleuven, groeven, randen en profielen in hout te maken. Het wordt "bovenfrees" genoemd omdat het freesbitje zich boven het werkstuk bevindt tijdens gebruik.

Een bovenfrees bestaat uit een motorunit met een roterende as waarop verschillende freesbitjes kunnen worden bevestigd. Deze freesbitjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor een breed scala aan bewerkingen mogelijk is. Tijdens het gebruik wordt de bovenfrees geleid over het werkstuk, terwijl het freesbitje draait en materiaal verwijdert om de gewenste vorm of snede te creëren. Bovenfrezen worden vaak gebruikt voor het maken van decoratieve randen, groeven voor verbindingen, het uitfrezen van uitsparingen en nog veel meer.

Vanwege hun veelzijdigheid en precisie zijn bovenfrezen populair bij zowel professionele houtbewerkers als hobbyisten. Ze worden gebruikt in diverse toepassingen, van het maken van meubels en kasten tot het vervaardigen van houten decoraties en ambachtelijke projecten.

Verschillen tussen bovenfrezen

Er zijn verschillende soorten bovenfrezen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele veel voorkomende verschillen tussen bovenfrezen:

  • Vermogen: Bovenfrezen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensklassen, variërend van instapmodellen tot krachtige professionele machines. Het vermogen van de bovenfrees bepaalt hoe snel en efficiënt deze materialen kan bewerken.
  • Variabele snelheid: Sommige bovenfrezen hebben een variabele snelheidsregeling, waarmee de snelheid van de frees kan worden aangepast aan verschillende materialen en bewerkingen. Dit biedt meer veelzijdigheid en controle tijdens het werken.
  • Freesdiepte-instelling: De manier waarop de diepte van de frees wordt ingesteld, kan variëren tussen bovenfrezen. Sommige modellen hebben een handmatige diepte-instelling met een draaiknop, terwijl andere modellen een elektronische diepte-instelling hebben voor meer precisie.
  • Spantangmaat: De spantangmaat verwijst naar de grootte van de spantang waarmee het freesbitje wordt vastgeklemd. Bovenfrezen zijn verkrijgbaar met verschillende spantangmaten, wat de compatibiliteit met verschillende freesbitjes bepaalt.
  • Accessoires en functies: Sommige bovenfrezen worden geleverd met extra accessoires en functies, zoals een geleiderail voor nauwkeurige sneden, een stofafzuigingssysteem voor een schonere werkruimte, en een verlichtingssysteem voor beter zicht op het werkstuk.
  • Merk en prijs: Er zijn veel verschillende merken bovenfrezen op de markt, elk met hun eigen reputatie en prijsklasse. De keuze van het merk en de prijs hangt af van het beoogde gebruik en het budget van de gebruiker. Zo zijn de Freud bovenfrezen van top kwaliteit en bieden de Gudho bovenfrezen een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het is belangrijk om de verschillende kenmerken en specificaties van bovenfrezen te overwegen bij het kiezen van het juiste model voor jouw behoeften en toepassingen.

Ontdek de mogelijkheden van een bovenfrees voor jouw volgende houtbewerkingsproject! Neem vandaag nog contact op met Veldman Slijptechniek en laat je adviseren over de perfecte bovenfrees voor jouw behoeften en projecten.

{{ message }}