Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

Zaagbladen voor Trespa en HPL

Filters

Zaagbladen voor Trespa en HPL

Sorry! Geen artikelen gevonden.

Cirkelzaag voor Trespa - Wat is het beste Trespa cirkelzaagblad?

Ben je op zoek naar een zaagblad voor trespa, HPL, Volkern of melamine? Of is je huidige cirkelzaag voor Trespa aan vervanging toe? Veldman Slijptechniek levert een uitgebreid assortiment Trespa cirkelzagen geschikt om HPL, Trespa, Volkern, laminaat of melamine te zagen. 

Als je streeft naar niets minder dan topkwaliteit dan raden wij de Quwoto Japanse zaagbladen aan. De Quwoto cirkelzagen zijn vervaardigd in Japan en hebben een  wereldwijde reputatie als de allerbeste zaagbladen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De zaagbladen van Quwoto zijn specifiek ontworpen voor gebruikers met de meest veeleisende kwaliteitseisen. De HPL cirkelzagen van Quwoto staan bekend om hun opmerkelijk stille werking en leveren een uiterst nauwkeurige zaagsnede bij het zagen van Trespa, melamine of HPL.

Wat is Trespa?

Trespa zijn High Pressure Laminate (HPL) platen en worden geproduceerd door de Nederlandse vezelplatenfabrikant Trespa. De Trespa platen bestaan uit houtvezels, papier en thermohardende hars die onder hoge druk worden samengeperst met daaromheen aan beide kanten een harde, ondoordringbare EBC toplaag.  

De samengeperste lagen bevatten met fenolhars geïmpregneerde, natuurlijke vezels. Doordat deze onder hoge druk worden samengeperst, vormen ze een hele stevige kern. Omdat ze door hoge druk en temperatuur worden samengeperst, vormen ze een hele stevige kern. Hierdoor zijn de massieve kunststof platen extreem weersbestendig, zijn zeer sterk en hecht vuil moeilijk aan het materiaal. Trespa wordt dan ook veel gebruikt in de bouw voor dakkapellen, gevelbekleding, dakranden en boeiboorden (boeidelen). 

Zaagblad voor HPL (Volkern)

Een cirkelzaag voor Trespa, HPL en melamine is voorzien van een trapezium vlaktand of wisseltand waarmee je een mooie zaagsnede zonder splinters krijgt. Een zaagblad dat geschikt is voor het zagen van Trespa is bestand tegen hoge temperaturen. Trespa is een hard massief materiaal waardoor er tijdens het zagen van het materiaal hoge temperaturen en veel hitte ontstaat. Let er tijdens het zagen van Trespa ook op dat het zaagblad voldoende wordt gekoelt. 

Trespa zagen: Hoe zaag je HPL?

Het zagen van Trespa is niet heel lastig, mits je gebruik maakt van het juiste gereedschap. Het zagen van Trespa is te vergelijken met het zagen van hardhout. Echter met een gewone houtzaag is het zagen van Trespa lastig, gebruik daarom altijd een speciaal ontwikkelde zaagblad voor HPL en Trespa. Deze zaagbladen zijn speciaal ontwikkeld om de Trespa platen probleemloos te kunnen zagen.Als je een Trespa plaat of HPL plaat wilt gaan zagen kun je hiervoor het beste een cirkelzaag gebruiken. Het wordt afgeraden om HPL platen met een handzaag te gaan zagen. 

Voor de zaagdiepte wordt het aangeraden om drie tot vier keer de plaatdikte te nemen. Zorg ervoor dat je het zaagblad aan de achterzijde van de Trespa plaat in het materiaal laat gaan. Hanteer een gemiddelde zaagsnelheid en laat de zaag het werk doen. Zaag de HPL plaat met een middelhoog tot hoog toerental om soepel door de massief kunststof plaat heen te komen en zorg ervoor dat de zool van het zaagblad altijd volledig vlak ligt met de plaat bij het inzagen van de plaat. 

Vragen over het zagen van Trespa?

Wil je weten welk zaagblad je het beste kunt gebruiken om Trespa, HPL of Volkern te zagen of heb je vragen over het zagen in Trespa? Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze gereedschap adviseurs.

{{ message }}