Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

 1. Home
 2. Gereedschap voor houtbewerking

Gereedschap voor houtbewerking

Houtbewerkingsgereedschap

Veldman Slijptechniek is de specialist als het gaat om gereedschap voor houtbewerking. Of u nu hout wilt gaan frezen, boren, schaven of zagen, voor iedere bewerking van hout kunnen wij het juiste houtbewerking gereedschap leveren. Hierbij kunt u onder andere denken aan een cirkelzaag, drevel- en doorgangsboor, verzinker, diamantgereedschap, spiraalfrees, meubeldeurenfrees, schaafbeitelkop, CNC frees of een afrondfrees.

Uw houtbewerkingsgereedschap kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop, maar uiteraard kunt u ook uw bestelling telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven. Benieuwd naar ons ruime assortiment aan houtbewerkingsgereedschappen en CNC frezen? Hierboven is het complete overzicht te vinden van ons gereedschap voor het bewerken van hout overzichtelijk in categorieën onderverdeeld.

Wat is houtbewerking?

Houtbewerking is het proces van het bewerken, manipuleren en vormgeven van hout om verschillende objecten, structuren of kunstwerken te creëren. Dit kan onder meer het snijden, schuren, boren, lijmen en afwerken van hout omvatten, met behulp van een verscheidenheid aan gereedschappen en technieken. Houtbewerking wordt vaak toegepast bij het maken van meubels, kasten, vloeren, beeldhouwwerken, en tal van andere ambachtelijke en constructieve toepassingen.

Welk gereedschap heb je nodig voor houtbewerking?

In de wereld van houtbewerking is het hebben van de juiste gereedschappen essentieel voor het succesvol uitvoeren van projecten. Of je nu een ervaren vakman bent of net begint met houtbewerking als hobby, het kiezen van de juiste gereedschappen kan het verschil maken in de kwaliteit en efficiëntie van je werk.

Hieronder vind je een overzicht van essentiële gereedschappen die elke houtbewerker nodig heeft om professionele resultaten te bereiken.

 • Cirkelzagen: Voor het nauwkeurig zagen van houten panelen en planken.
 • Frezen: Gebruikt voor het vormen en profileren van hout.
 • Boren: Voor het maken van gaten en verbindingen in hout.
 • Messen: Verschillende soorten messen worden gebruikt voor het snijden en bewerken van hout.
 • Beitels: Om hout uit te hollen, inkepingen te maken en details aan te brengen.
 • Freeskoppen: Voor het maken van specifieke groeven, randen en profielen in hout.
 • Spantangen en spantanghouders: Om werkstukken stevig op hun plaats te houden tijdens het bewerken.
 • Lamello gereedschap: Wordt gebruikt voor het maken van verborgen houtverbindingen.
 • Overig gereedschap: Dit omvat onder andere schuurmachines, schaven, lijmtangen, enzovoort.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van gereedschappen die worden gebruikt in houtbewerking, en de keuze hangt vaak af van het specifieke project en de voorkeuren van de houtbewerker.

Veelvoorkomende fouten om te vermijden bij het starten met houtbewerking

Bij het beginnen met houtbewerking kunnen beginners enkele veelvoorkomende fouten maken die hun projecten kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele van deze fouten en hoe je ze kunt vermijden:

 1. Geen plan maken: Het starten van een project zonder een duidelijk plan kan leiden tot verwarring en fouten. Zorg ervoor dat je een gedetailleerd plan maakt voordat je begint met snijden en bewerken.
 2. Gebruik van botte gereedschappen: Botte gereedschappen kunnen leiden tot splintering, scheuren en andere problemen met je werkstukken. Zorg ervoor dat je gereedschappen scherp en goed onderhouden zijn.
 3. Geen rekening houden met de nerfrichting: Het negeren van de richting van de houtnerf kan leiden tot splintering en ongelijkmatige afwerkingen. Zorg ervoor dat je altijd snijdt en bewerkt in de richting van de nerf voor de beste resultaten.
 4. Te snel willen gaan: Het haasten van een project kan leiden tot slordige afwerkingen en onnauwkeurige verbindingen. Neem de tijd om elk aspect van je project zorgvuldig te voltooien en vermijd haasten.

Door deze veelvoorkomende fouten te vermijden en zorgvuldig te werken, kun je de kwaliteit van je houtbewerkingsprojecten verbeteren en betere resultaten behalen.

Ontdek het uitgebreide assortiment aan hoogwaardig houtbewerkingsgereedschap bij Veldman Slijptechniek! Begin vandaag nog aan jouw volgende project met het juiste gereedschap in handen. Bekijk ons aanbod nu!

{{ message }}