Winkelwagen overzicht
{{ item.qty }}x {{ item.name }} {{ item.total_excl_tax | price }}
Verzending (excl. BTW) {{ cart.shipping_amount_excl_tax | price }} Gratis
{{ cart.discount_name }} {{ parseFloat(cart.discount_amount) | price }}
Totaalprijs (excl. BTW) {{ parseFloat(cart.shipping_amount_excl_tax) + parseFloat(cart.subtotal_excl_tax) | price }}

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.

HM groeffrezen voor hout

Filters

HM groeffrezen voor hout

Sorry! Geen artikelen gevonden.

Groeffrees voor houtbewerking

In de wereld van houtbewerking zijn het vaak de kleine details die het grootste verschil maken. Eén van die essentiële details zijn groeffrezen. Een groeffrees is een veelzijdig tool die een wereld van verschil kan maken in je houtbewerkingsproject. Of je nu een ervaren houtbewerker bent of net begint, een groeffrees is onmisbaar in de gereedschapskist van iedere houtbewerker.  

Wat zijn groeffrezen?

Een groeffrees is gereedschap die wordt gebruikt om gleuven of groeven in hout te maken. Groeffrezen hebben een cilindrische vorm met rond de omtrek scherpe snijkanten die groeven snijden in het hout wanneer de frees langs het materiaal wordt bewogen. Groeffrezen zijn leverbaar in verschillende stijlen en maten, afhankelijk van de gewenste breedte en diepte van de groef die je wilt gaan maken.

Hoe werken groeffrezen?

Groeffrezen werken met een eenvoudig principe: ze worden bevestigd in een freesmachine en draaien met hoge snelheid. Terwijl ze draaien, worden ze geleidelijk door het hout gevoerd, waarbij ze een nauwkeurige groef snijden volgens de specificaties van de gebruiker. Afhankelijk van het type groeffrees dat wordt gebruikt, kan de groef recht, taps toelopend of zelfs gebogen zijn.

Gebruik en toepassing van een groeffrees

Een groeffrees is een veelzijdig gereedschap dat gebruikt kan worden voor tal van houtbewerkingstoepassingen. Zo kunnen groeffrezen gebruikt worden voor het maken van groeven voor laden of schappen, zijn ze ideaal voor het aanbrengen van details in houtwerk of voor het maken van houtverbindingen.

Voor het mooiste resultaat is het belangrijk om altijd in de richting van de houtnerf te frezen, zo voorkom je splinteren van het hout. Daarnaast is het van groot belang dat de groeffrees correct geïnstalleerd wordt en ingesteld wordt op de juiste diepte.

Groeffrezen voor iedere klus

Bij Veldman Slijptechniek hebben we een uitgebreid assortiment aan topkwaliteit groeffrezen. Dankzij onze scherpe prijzen betaal je nooit teveel voor je groeffrezen en bovendien bieden wij een snelle levering. Advies nodig bij de keuze voor een groeffrees? Neem contact op met Veldman Slijptechniek en laat je adviseren over de ideale groeffrees voor jouw project.

{{ message }}